Over de gastvrouw

Het idee voor de kooktuin is ontstaan, toen de klas van mijn zoon hier een middag kwam koken. De kinderen waren zo enthousiast dat ze zelf mochten oogsten en koken uit de moestuin, dat ik ben gestart met het geven van kooklessen aan kinderen.

gastvrouw

Ik vind het belangrijk dat mensen niet alleen plezier beleven aan het koken en samen eten, maar ook dat ze kennis maken met de verschillende ingrediƫnten. Gelukkig hebben we een grote moestuin, waaruit veel van de producten direct gebruikt kunnen worden. Men is vaak verbaasd over de smaakverschillen tussen verse groenten uit eigen tuin en de winkel. De Kooktuin gaat over smaak, geur en kleur, over zelfdoen en samenwerken, plezier en gezelligheid.

We koken in het tuinhuis, een kleine, gezellige kookstudio. Met mooi weer eten we natuurlijk buiten onder de grote oude eiken.

Opleiding kokKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Om meer kennis te verkrijgen ben ik begonnen aan de koksopleiding in Turnhout. De opleiding leert mij de fijne kneepjes van het vak. Warme en koude gerechten maar ook patisserie en banket uit de Bourgondische Belgische keuken zijn de onderdelen waarin ik me bekwaam.

In een recente editie van het tijdschrift BLOEM EN PLANT is onder de titel “het rijke buitenleven” een artikel gewijd aan de Kooktuin en het ontwerpburo van Anne Laansma. (pdf opent in een apart venster)

U bent van harte welkom.

Catrien Kuijpers